onsdag, mars 03, 2010

Socialdemokrati på väg vänsterut?


Många partier slåss om mittenväljarna och försöker därmed uppvisa en politik, som skulle gynna medel-Svensson. Man kan då undra över socialdemokraternas beslut att säga nej till RUT-avdraget, som närmare 70% av Sveriges befolkning gillar!

RUT-avdraget innebär att vi som beställare får en minskad kostnad för städning, snöskottning mm på ca 50%. Staten förlorar dock inga större skatteintäker eftersom den som utför arbetet betalar skatt och moms!

Detta avdrag är givetvis fantastiskt bra för handikappade och äldre, som har svårt att t ex klara snöskottning, dammsugning mm. Hur det på något vis skulle gynna enbart höginkomsttagare är en obegriplig retorik. Alla får med detta system lägre kostnader och avlastning för såväl kropp som själ!

En sekundär effekt av socialdemokraternas ställningstagande är att ca 10.000 människor blir arbetslösa om de röd-gröna vinner valet i höst! SAAB har 3.000 anställda!

Socialdemokrater och miljöpartister drar nu vänsterut mot de kommunistiska idéalen. Hur man skall vinna mittenväljare med denna retorik är obegriplig!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar