torsdag, mars 25, 2010

Ointressanta två-parti debatter i SVT

Sveriges Television ägnar stor tid till att anordna i längden ointressanta TV-debatter mellan Fredrick Reinfeldt(M) och Moha Sahlin(S). Själv skulle jag aldrig ens ägna en minut åt detta.

De bådas budskap är att jobben är den viktigaste valfrågan. Punkt slut! Är det detta folk i allmänhet vill veta? Är det inte så att om man är intresserad av skolfrågor så kanske en debatt mellan Björklund och Baylan är mer givande. Vad vet vet Reinfeldt om skolfrågor? Vad vet Sahlin om ekonomi?

Tänk att få en debatt mellan Peter Eriksson (MP) och Anders Carlgren (C) om miljöfrågor. Anders skulle ju kunna ställa frågan varför Peter kör omkring i en sk SUV (bensintörstig stor bil). Eller varför inte en debatt mellan Maria Wetterstrand (MP) och Carl B Hamilton(FP) om avgasfri energi!

Eller varför inte en debatt mellan Lars Ohly (V och tidigare medlem av folkpartiets ungdomsförbund)) och Sven Tolgfors (M) om det framtida försvaret! Kan vara intressant att veta vilka taburetter de olika partierna skall få i en händelse av ett regeringsskifte.

Själv har vi efter moget övervägande funnit att den framtida energifrågan är viktigast i valet. Kan vi producera energi till vår industri till ett bra pris, då kommer även arbetstillfällena att finnas. Kan vi dessutom producera avgasfri energi då kommer vi att klara de överenskommelser vi gjort med omvärlden.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar