lördag, februari 06, 2010

Fortsatta turer kring ishallen i Gnesta

Man kan ju undra över Sörmlands Nyheters kria om att "Försäljningen av ishallen får mer kritik". Kritikern är Gert Nilsson, som själv varit med att fatta beslut om försäljningen men sedan av någon anledning fått kalla fötter och tillsammans med sitt (S) parti överklagat försäljningen.

Det finns ingen ny kritik från ev inblandade utan det är herr Nilsson, som nu kostat skattebetalarna över en halv miljon kronor i advokatkostnader, pengar som GIK kunnat överleva med på spets i minst två år till.

Man kan ju undra över varför tidningen ensidigt låter Gert Nilsson uttala sig, särskilt mot bakgrund av hans dubbelspel. Det är ju Nilsson, som utanför politiken startat rättsmaskineriet till stor kostnad för Gnesta kommuns invånare. Nu kompletteras artikeln av den nye kommunchefen, som på intet vis är berörd av ärendet.

Själv har vi efter ca 40 års erfarenhet med offentliga upphandlingar med stigande förundran läst revisionens synpunkter i ärendet. Revisorerna har fortfarande inte förstått skillnaden mellan LOU och försäljning och har ej heller förstått att ett enhälligt politiskt beslut gäller!

Gert Nilssons märkliga uttalanden är givetvis inte särskilt konstruktiva för att utveckla ungdomsidrotten i Gnesta kommun. Varför redovisas ej den tredje person, som har synpunkter på upphandlingen? Avsaknaden av korrekt information är legio i detta ärende!

Vi lovar att på denna blogg återkomma med en närmare redovisning av de olika turerna i detta ärende och vilka som är inblandade!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar