fredag, februari 05, 2010

"Energideklarationer ett fiasko"

Som vi tidigare skrivit om på denna blogg att energideklarationer är ett fiasko, kommer nu DN:s dom med exakt samma slutsats. Det dock den skrivande redaktören inte förstått är att energideklarationen är ett byråkratiskt monsterverk, medan artikeln i DN mer beskriver att det går för långsamt.

På vår blogg har vi tidigare klassat detta som ett typiskt dumt EU-påhitt av den sämre arten. Idag kan vi inkomstdeklarera på internet utan några som helst problem och svara på ett antal frågor. Detta var fullständigt omöjligt enligt malisen för 10 år sedan. Men idag helt ok!

En energideklaration skulle behöva svara på två enkla frågor: Hur stort i kvadratmeter är ert hus? Hur många kilowattimmar förbrukar ni varje år (motsvarande t ex för fjärrvärme)? För vedeldare blir det dock mer komplicerat med rätta!

Två enkla frågor som kunde hanteras enkelt via webben men nu måste genomföras av snabbutbildade "energirådgivare", som kostar minst 5.000 kr per fastighet. Byråkrati enligt EU? Ja döm själva! Vi skulle nog på denna blogg vilja använda ordet urdumt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar