måndag, januari 18, 2010

Fördel Gnesta kommun!

Trots flera journalisters försök att svartmåla Gnesta kommuns utveckling, visar det sig nu att Gnesta kommun är en av de mest välmående i Sörmland. Kommunen har den största befolkningsökningen i mellan-Sverige.

Vi som jobbat med Gnesta kommun i över tjugo år har ju sett att mycket gått Gnestas väg de senaste åren under alliansens ledning. Vi har fått ett kommunikationssystem med både regionaltåg och sedan gammalt pendeltåg. En unik situation i Sörmland. Fler och fler upptäcker detta.

Vad som behöver utvecklas är dock infrastruktur och boende i främst ytterorterna Laxne och Stjärnhov, som vi tidigare skrivit om ett antal gånger om på denna blogg. Befolkningstillväxten i dessa orter har inte varit helt positiv. Många äldre bosätter sig här men det behövs även barnfamiljer för att bl a kunna hålla samhällena levande.

Vi har även vid upprepade tillfällen försökt att förbättra den på senare år klart försämrade busstrafiken mellan Gnesta och Mariefred. De områden som således expanderar mest i hela Sörmland är ett moras av dålig kommunikation. Något som undgått den allmänna rapporteringen!

Go Gnesta go!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar