tisdag, december 01, 2009

Domedagsalarmisterna slår till!

Alarmisterna dvs de som obetingat tror på att jorden kommer att gå under pga människans koldioxidutsläpp, hävdar att det är vetenskapligt klarlagt till 98%, att så är fallet. I ett program med Lars Adaktusson, Sveriges i särklasst främste politiske kommentator ifrågasatte en av O:na, Åke Ortmark det faktum att knappast någon debatt förs i Sveriges Television om detta är korrekt.

Hans motopponent Naturskyddsföreningens ordförande Mikael Karlsson hävdade å andra sidan att någon objektivitet i denna fråga inte var nödvändig m h t beprövad vetenskap.

I fråga om svensk vindkraft så gäller uppenbarligen inte denna dogm. En samfälld svensk expertis på området kanaliserad i form av Kungl Vetenskapsakademin har ju dömt ut storskalig vindkraft i Sverige av både tekniska och ekonomiska skäl.

Alarmisterna i Sveriges Television och andra organisationer, som uppbär skattemedel, behandlar således dessa två frågor med helt olika utgångspunkter. Vi visste sedan tidigare att SVT bedriver både politik och lobbing. Men att inte ens försöka orka vara vetenskaplig i frågan är närmast pinsamt?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar