onsdag, december 30, 2009

Bravo Nyamko Sabuni - Bu för SVT

Sveriges Television fortsätter med sin överklassjämställdhet! För SVT är jämlikhet synonymt med antalet kvinnliga styrelseposter i kommunala bolag.

För oss gräsrötter börjar jämställdhet i hemmet och kommunalt i skolan. Därför bedriver Gnesta kommun jämställdhetsprojekt i Freja-skolan och inte i bolaget Gnesta Hem.

De journalister, som uppenbarligen har företräde inom SVT journalistik, verkar vara reliker från universitetet 1968. En överklass "revolution", som vi vanliga och icke så bemedlade svenskar åsåg med stor förvåning.

Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har uttryckt bekymmer över att kommunernas bolag har för få kvinnliga ledamöter men vill inte lagstifta om detta med hänvisning till det kommunala självstyret. Det hedrar henne!

SVT har nu lyckats hitta en kritiker till Nyamko Sabuni, en representant för Ledarna; En av de minsta fackorganisationerna i Sverige.

Att oppositionen kritiserar är ju fullt normalt. Socialdemokratin har sedan Göran Persson övertog ledarskapet fullständigt försökt mosa det kommunala självstyret med icke finansierade uppdrag en masse.

SVT hänvisar även till att Norge har lagstiftat om detta. I vanliga fall brukar ju Norge få på skallen, som ett av de mest konservativa landen i Europa jämte Schweiz.

Det skulle hedra SVT om man slog ett slag för riktig jämställdhet och för att inte tala om jämlikhet. Istället för denna överklassbetonade accent!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar