torsdag, december 03, 2009

Asymmetrisk jämställdhetsdebatt i Gnesta

De lokala journalisterna vid Sörmlands Nyheter har dragit igång en ganska asymmetrisk jämställdhetsdebatt i Gnesta kommun livligt påhejad av olika vänstersupporters.

Med asymmetri i sammanhanget avses synen att det är viktigt att kvinnor har 50% representation eller mer - men att denna tes inte gäller män. Initiativtagare till detta tillägg till jämställdhetsdefinitionen kan vi givetvis finna i den extrema vänsterfeminismen! Medan mer sansade bedömare anser att jämställdhet skall vara transparent för både män och kvinnor!

Ifrågavarande journalistik har lyckats att i Gnesta kommun hitta "en ruta" där det är klen kvinnorepresentation och gjort stor sak av detta! Själva kan vi peka på "en stor mängd rutor" där det motsatta förhållandet råder. Men så är det med asymmetriska debattörer. De struntar fullständigt i objektivitet.

Dessa har nu fått rejält på skallen av de tre tyngsta kvinnliga politikerna i kommunen. Trots detta fortsätter man med en rabiat envishet att framhärda "denna enskilda rutas" innehåll.

I Gnesta kommun är det de folkvalda i kommunfullmäktige, som har den yttersta bestämmanderätten. Jämställdhetsligan i denna församling ser ut som följer:

Jämställdhetstoppen i Gnesta kommun (ideal = 50%): 1. Folkpartiet 50% , 1. Kristdemokraterna 50% , 3. Socialdemokraterna 45% , 4. Moderaterna 38% , 5. Miljöpartiet 33% , 6. Centerpartiet 75% , 7. Vänsterpartiet 0%.

Man kan ju undra över vem som är mullig och vem som inte är? Dessutom borde det vara ett axiom för en journalist att vara sanningsenlig och objektiv?

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar