fredag, november 20, 2009

Politisk korrekthet

Lokalbladet Sörmlands Nyheter skriver alarmerande att det minsann i Gnesta kommuns lilla kommunala bolag inte finns en enda kvinna bland de 6 valda. Varje parti nominerar ju sina kandidater. Det innebär att Gnesta kommun inte kan ha något kollektivt ansvar för detta. I koncernledningen sitter det till yttermera visso två kvinnor.

Dessutom, vilket är betydligt viktigare, har vi tre kvinnliga nämndordförande och en manlig. Detta har aldrig varit något problem för aktuell skribent i tidningen. Dessa tre kvinnor skulle nog bli bekymrade om det antogs att de kvoterats in till sina poster. Så är det definitivt inte utan de finns där för att de bedöms vara de mest kompententa!

Mikke Schirén , Vänsterpartiet ondgör sig över detta. "Det är typiskt för den moderatledda alliansen att det inte finns några kvinnor i ledningen". Själv är Schirén inte det minsta bekymrad över att vänsterpartiet under alla år haft endast en kvinnlig representant i fullmäktige eller annorstädes. Och hon har faktiskt varit med i alliansen - de ni! De senaste åtta åren har vänsterpartiet haft enbart manliga representanter!

Det vorde klädsamt om herr Schirén sopade rent framför egen dörr, innan han dömer ut Gnesta kommuns politiska majoritet. För FP del så har vi tre kvinnor i fullmäktige och en man!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar