måndag, juli 27, 2009

Det gnälliga Gnesta (tätorten)

I Gnesta tätort har man stora krav på kommunen och dess politiker. I Björnlunda, Stjärnhov och Laxne är man mer hovsamma dvs man får oftast klara av önskade saker själva.

De som leder den gnälliga "vi skall ha" ligan i Gnesta tätort, torde vara båtklubben vid Bryggeriudden. Jag undantar nu båtklubben vid Marieströmsån, som mig veterligen aldrig klagat på sakernas tillstånd. Bryggeriuddens båtklubb har i många år fått tillgång till en av tätortens mest attraktiva områden för en spottstyver. Det är nog dags att ta rejält betalt för detta.

Andra aktörer av denna kaliber finns det många exempel inte minst i SN:s rapportering. Hälften av Gnesta kommuns invånare bor inte i tätorten men de får vara med och betala skatt för de insatser, som görs i Gnesta. Är inte detta skamligt?

Enda exemplet på spridda protester från ytterområdena är när man lägger ner Ordenshuset i Björnlunda. Hade detta hus legat i Gnesta så torde det väl ha utlöst en mindre folkstorm ungefär som byggplanerna på Gnesta höjden. Nu har vi politiker i kommunstyrelsen fått veta av Ing-Mari att, "Gänget som Henric (och flera inom kommunstyrelsen )skrattar åt är bl.a. några av Gnestas medborgare, flera av oss har egna företag,de flesta av oss har högre utbildningar än många i kommunstyrelsen. Var och en av oss betalar ganska stora summor i kommunalskatt, säkert mer än många av er som sitter i både kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, framförallt mer än de tjänstemän (ex Christer Andén)som inte bor i kommunen och inte betalar någon skatt alls till kommunen."

Det är kanske dags att byta namn på Gnesta kommun; Varför inte till Daga kommun, som ju funnits sedan medeltiden, så kan kommunen slippa förknippas med den gnälliga tätorten Gnesta. Den administrativa medelpunkten borde då bli Björnlunda.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar