torsdag, november 06, 2008

En glädjedag för liberaler

Barack Obama segrade i USA-valet. En stor segrare av många kända skäl. Moderater och socialdemokrater får ursäkta. Detta var en glädjedag för en sann liberal sedan barnsben. Det demokratiska liberala partiets kandidat vann.



Måst dock tillstå att republikanernas man John McCain höll ett stort och försoningsfullt tal i nederlagets stund. Han även en mycket stor politiker.



Nu väntar många disparata krav på förändringar. Flera krig, en ekonomi i total obalans och världens finanskris samt stora ekonomiska och sammhälleiga orättvisor; Det miserabla eller obefintliga sjukförsäkringssystemet inte minst.



Valet av Ronald Reagan, som president 1980 var början på en social nedgång i USA. De första gatutiggarna dök upp i San Fransisco, New York och andra städer. Tyvärr kunde inte Carter eller Clinton nämnvärt ändra på detta pga demokraternas dåvarande underläge i Kongressen.



Nu får även Obama passa sig för att inte göra om Bill Clintons usla senastsval 1994, vilket omintetgjorde hans sociala ambitioner.



Det blir således små förändringar de närmaste två ren. Därefter förväntar vi oss att Barack Obama rejält skall ändra USA:s nuvarande konflikbejakande inriktning till en mer

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar